Sharing Nature – spelvormen voor natuurbewustzijn

Auteur: Joseph Cornell
Vertaling: Adrie Beyen
Paperback: 21 x 21 cm, 208 pagina’s
Prijs: €32,50
Bestellen: Earth Games webwinkel

Een uitgave van A3 boeken
in samenwerking met Earth Games

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De beroemde natuurconservator Sir Peter Scott noemde Sharing Nature zelfs van wezenlijk belang voor het voortbestaan van de planeet.

De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Cornell deelde zijn methode in vier fasen in:

  1. stimuleer enthousiasme
  2. concentreer de aandacht
  3. direct ervaren
  4. deel inspiratie

In de eerste fase gaat het om speelsheid en alertheid, in de tweede om ontvankelijkheid, in de derde om opgaan in de ervaring en in de vierde om verheldering en verdieping van de ervaring. Naast een uitgebreide uitleg van deze leermethode bevat dit boek per fase spelvormen voor zowel kleine als grotere groepen. Door de spelvormen leren de kinderen op een creatieve manier van de natuur. Ze krijgen het gevoel deel uit te maken van de natuur, hebben plezier en ervaren innerlijke kalmte.

Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders. De 77 spelvormen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 100 jaar.

ISBN: 9789491557040
NUR: 854
© Earthgames - Dit bericht is gepubliceerd op 10 april 2013 om 16:32, in de rubriek(en) Evenementen. Voeg de permalink toe aan je favoriete bladwijzers. Blijf op de hoogte van volgende reacties d.m.v. de RSS feed voor dit bericht. Plaats een reactie of laat een trackback achter: trackback URL.

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*