Over Earthgames

Earthgames is een initiatief van Anne Mijke van Harten. Het bedrijf selecteert en ontwikkelt vernieuwende spelmaterialen met een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en geeft workshops, advies en informatie op het gebied van coöperatief spel voor oa scholen, instellingen, therapeuten, speel-o-theken en particulieren.

Alle spelmaterialen van Earthgames hebben een positieve invloed op het gedrag en welbevinden van kinderen. Ze versterken het self-esteem (gevoel erbij te horen, gevoel van eigenwaarde en competentie) en dragen bij een positieve sfeer. De materialen zijn coöperatief en bevorderen samenwerking.

Hart-coherentie is de (fysiek meetbare) staat van het hart die optreedt wanneer we ons gelukkig voelen, waardering voelen voor iets of iemand of simpelweg plezier hebben. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat we in een hart-coherente staat optimaal toegang hebben tot onze hersenen. Veel van de materialen van Earthgames bevorderen hartcoherentie.

Earthgames biedt tevens workshops, training en coaching voor het onderwijs in (coöperatief) spel en integreert de laatste kennis op het gebied van leren in de workshops.

Voor meer informatie: www.earthgames.nl

Er is een bijzondere verbinding tussen Joseph Cornell, Sharing Nature en Earthgames. Joseph Cornell is een onuitputtelijke inspiratiebron voor het optimaal ervaren van de natuur door middel van spelvormen. En dat past natuurlijk buitengewoon goed bij Earthgames! In mei 2009 volgde Anne Mijke de weektraining Sharing Nature with Children gegeven door Cornell. Het heeft haar zeer geïnspireerd en haar verbinding met de natuur is voelbaar sterker geworden.