Over Joseph Cornell

Inspirerende auteur

Sharing Nature with Children Van Joseph Cornell’s eerste boek, Sharing Nature with Children, zijn wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht en het is vertaald in meer dan 20 talen. Het is een klassieker die voor een ware revolutie gezorgd heeft op gebied van natuur en milieu-educatie. Dit populaire boek en de andere boeken die hierop volgden, worden tegenwoordig over de hele wereld gebruikt als bron van ideeën voor vernieuwende en ervaringsgerichte natuur en milieu-educatie.

Diverse onderscheidingen

In 1982 werd Joseph Cornell genomineerd voor de Right Livelihood Award, een internationale prijs voor vredesinitiatieven die jaarlijks wordt uitgereikt in Zweden. Hij heeft diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdrage aan natuurwetenschappelijk onderwijs, zijn professionele uitmuntendheid en dienstbaarheid als een rolmodel voor docenten over de hele wereld. In 2000 won hij de Henry Bergh Children’s Book Award en in 2001 ontving hij een ere-doctoraal van de Unity College in Maine voor zijn illustere carriere als natuur en milieu-educatie docent en schrijver.

Onderwijservaring

joseph_tree_165Joseph heeft gewerkt als onderwijzer, als outdoor docent en als bioloog bij de High Sierras padvinderij. Gedurende vele jaren was hij actief bij de Boy Scouts’Western Region National Camp School waar padvinderij leiders worden opgeleid.

Privé leven

Joseph werd geboren in 1950 in het dorpje Live Oak in Californië. Hij en zijn vrouw, Anadi, wonen al vele jaren in Ananda Village, een commune aan de voet van het Sierra Nevada gebergte in Californië. De Ananda commune is toegeweid aan ‘eenvoudig leven en hoger denken’ en is een van de meest succesvolle communes in de wereld.