Stiltewandeling

  1. Inspiratie delen
  2. Overal
  3. 1 of meer spelers
  4. Vanaf 8 jaar
  5. Geen benodigdheden

Deze wandeling vraagt van de deelnemers dat ze afgestemd zijn op zichzelf en de omgeving. Zorg voor een goede voorbereiding. Ga op pad met deelnemers waarvan je verwacht dat ze deze wandeling zullen kunnen waarderen.

Begin deze activiteit met samen een paar minuten in stilte te zitten, zodat er voldoende rust is om aan de wandeling te beginnen. Je kunt deelnemers vragen zich te concentreren op geluiden, beweging, bomen, licht/donker, dieren of kleuren. Eventueel kunnen spelers een eigen plek zoeken waar ze ter voorbereiding een tijdje in stilte doorbrengen. Laat krakende synthetische kleding achter. Deelnemers die dat willen kunnen op blote voeten lopen (zie de kaart ‘Op blote voeten’).

Maak een wandeling van minimaal tien minuten, of langer als de groep rustig kan blijven. Leid de deelnemers langs het pad dat je hebt uitgekozen. Vraag hen rustig op gepaste afstand achter je aan te lopen, zonder met elkaar te praten. Wel mogen ze mooie dingen aan elkaar aanwijzen. Na afloop kun je met de deelnemers napraten over hoe zij de stiltewandeling hebben ervaren.

Vooral tijdens zonsopgang of zonsondergang zorgt deze activiteit ervoor dat de deelnemers zich bewust kunnen worden de aarde te delen met alle levende wezens. De wandeling versterkt het gevoel deel uit te maken van alles om je heen: planten, dieren, stenen, de lucht, de aardbol. De activiteit versterkt ook de band met de andere deelnemers.

Flow-woorden: Sssttt..., Afstemming, Verbinding, Stilte delen, Je een voelen met de natuur